donderdag, 30. juli 2009 - 11:22

Meer vrouwen kijken erotische films

Hoofddorp

Het is de afgelopen veertig jaar flink veranderd op seksgebied voor vrouwen. Vond in 1969 zo’n 62% zelfbevrediging abnormaal wanneer je getrouwd was. Nu is dat nog maar 18%.

Ook blijkt het merendeel van de vrouwen 59% wel een erotische films te kijken. Veertig jaar geleden vond 70% dat porno niet in Nederland mocht worden uitgegeven. Dit blijkt uit een seksenquête van het vrouwenblad Margriet.

Steeds meer seks

Deden we het in 1993 gemiddeld ongeveer een keer per week, in 2009 ligt dit veel dichter bij de twee keer per week. Niet alleen de frequentie van seks is toegenomen, ook de behoefte is toegenomen. Momenteel wil 26% van de Nederlandse vrouwen vaker seks hebben. In 1993 was dit nog 11%. Maar liefst 78% van de vrouwen kent het ‘Het is weer eens tijd voor seks’-gevoel, dat doorgaans optreedt na gemiddeld 7 dagen.

Vaker zin

Tegen hun zin vrijen doen vrouwen steeds minder. In 1993 vrijde 27% nooit tegen haar zin, in 2009 ligt dat percentage op 52%. Áls vrouwen weleens tegen hun zin vrijen dan is dat in 33% (in 1993 was dat nog 82%!) van de gevallen om de partner een plezier te doen.

Speeltjes

Vrouwen van nu krijgen vaker een orgasme, 12% van hen kan dit alleen door masturbatie. 15% masturbeert vaker dan een keer per week. 49% heeft seksspeeltjes, zoals een dildo en 43% gebruikt die samen met hun partner.

Relatie goed? Seks goed!

Wanneer partners dezelfde dingen belangrijk vinden in een relatie, zijn ze tevredene over hun relatie en hebben ze vaker seks met elkaar. In goede relaties hebben vrouwen vaker een orgasme tijdens de seks en in deze relaties worden vrouwen minder vaak verliefd op andere mannen.
De Margriet seksenquête is uitgevoerd door TeraKnowledge® onder ruim 1.500 Nederlandse vrouwen, met een gemiddelde leeftijd van 44 jaar.
Categorie:
Tag(s):