vrijdag, 6. maart 2009 - 19:13

Meer werkplekken Kromhoutkazerne

Utrecht

Defensie heeft een aanvullende overeenkomst getekend voor de realisatie van nog eens duizend werkplekken voor defensiemedewerkers op de nieuw te bouwen Kromhout Kazerne in Utrecht.

De extra werkplekken zijn nodig voor de huisvesting van het hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht, onderdelen van de Defensie Materieel Organisatie en het Commando DienstenCentra. De bouw is begin februari 2009 gestart en zal met deze uitbreiding naar verwachting eind 2011 worden afgerond.

Het contract dat Defensie afsloot voor deze werkzaamheden heeft betrekking op ontwerp, bouw, financiering, facilitaire diensten, onderhoud en beheer en heeft een looptijd van 25 jaar. Het totale contract vertegenwoordigt - inclusief deze uitbreiding - een waarde van circa € 450 miljoen.

Defensie werkt samen met het bouwconsortium
Komfort die de bijbehorende overeenkomsten heeft afgesloten voor uitbreiding van het PPS-project. PPS staat voor Publiek-Private Samenwerking en behelst een langdurig samenwerken tussen overheid en het bedrijfsleven bij de uitvoering van projecten die samen worden gebouwd en geëxploiteerd.
Provincie:
Tag(s):