vrijdag, 27. maart 2009 - 14:27

Meerdere hennepkwekerijen ontruimd

Almere/Lelystad

In de afgelopen week heeft het Regionale team Aanpak Hennepteelt van de politie Flevoland weer een aantal hennepkwekerijen aangetroffen.

Dinsdagavond werd in een bedrijfspand aan de Splijtbakweg in Almere Buiten een kwekerij van 443 hennepplanten aangetroffen. De hele bovenverdieping van het pand was ingericht als hennepkwekerij.

In het bedrijfspand werden ook een zestal minibikes en drie Quads aangetroffen en in beslag genomen. Dit in verband met onderzoek naar het wederrechtelijk verkregen voordeel.

In het pand werd niemand aangetroffen en er zijn nog geen aanhoudingen in deze zaak verricht. De kwekerij is door een ontruimingsbedrijf geruimd.

Woensdag heeft het ruimingsbedrijf een hennepkwekerij van 176 hennepplanten geruimd. Dit gebeurde in een woning aan de Gondel te Lelystad.

De 40-jarige bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de man weer heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In een woning aan de Breehorn te Lelystad werd woensdagavond een hennepkwekerij met 206 hennepplanten aangetroffen en geruimd. Er zijn in deze zaak nog geen aanhoudingen verricht.

In alle gevallen constateerde een medewerker van de Nuon dat er sprake was van diefstal van elektriciteit. De elektriciteitsmeters zijn daarop verwijderd waardoor de gevaarlijke situaties werden opgeheven.
Provincie:
Tag(s):