vrijdag, 16. januari 2009 - 12:33

'Meesten willen groter en groener wonen'

Utrecht

Niet gehinderd door de onvoorspelbaarheid van de huidige woningmarkt overweegt meer dan de helft van de Nederlanders dit jaar te verhuizen. Uit onderzoek van de Nationale Woonmonitor van woonplatform Moviq blijkt dat 32% van plan is om binnen twaalf maanden te verhuizen, 21% beantwoordt de vraag met 'misschien'. "De meeste mensen willen groter en groener wonen," zegt Odin Termohlen, woordvoerder bij Moviq.

Opvallend is dat de meeste respondenten aangeven een huis te zoeken via het internet. Nog maar 1% doet dat niet. Voor de aanschaf van de inrichting van de woning geldt het tegenovergestelde, maar liefst 98% van de respondenten geeft aan dit niet via internet te doen. De meeste vrouwen vertoeven graag op de meubelboulevard. Jammer voor de Nederlandse man, want ruim 21 % van hen vindt dat juist een regelrechte ramp.

Voor een verbouwing wordt gespaard. Ondanks de vele reclames voor consumptief krediet, geeft 65% van de respondenten aan (spaar)geld te gebruiken. En met dat spaargeld maken we het binnen nog altijd Hollands gezellig. Uit het onderzoek blijkt dat een landelijke woonstijl favoriet is in de Nederlandse huiskamer (45%).
Categorie:
Tag(s):