dinsdag, 31. maart 2009 - 19:24

Mega sprongen mogelijk voor (klap)kunstschaatsers

Amsterdam

Als het aan schaatsproducent Viking ligt gaan de kunstrijders van Holiday on Ice(HoI) straks sprongen maken van meer dan twee meter. Vanaf 11 mei wordt de kunstklapschaats van Viking getest door schaatsers van HoI tijdens de Summer Academy in Utrecht. Als de schaatsen een succes zijn, worden ze vanaf 22 oktober 2009 gebruikt tijdens de nieuwe show Spirit of the World.

Met de kunstklapschaats is de volledige strekking van het been mogelijk, waardoor de afzetmogelijkheid van de sprongen sterk verbetert. In combinatie met de snelheidsverhogende factor die de strekking van de kuitspieren tot gevolg heeft, ontstaat een sprongverbetering van 40 tot 50%. Holiday on Ice verwacht in de nieuwe show Spirit of the World sprongen tot ruim twee meter te maken.

‘Sprongen als de driedubbele Axel en quadruple Lutz, nu voorbehouden aan de principals uit de show, kunnen straks door een groter aantal schaatsers gemaakt worden. De hogere snelheid in combinatie met de spectaculaire sprongverbetering zullen de totale performance ten goede komen. De kunstklapschaats geeft het acrobatisch vermogen en de totale performance, waar Holiday on Ice om bekend staat, een nieuwe wending.’ Aldus Das.
Categorie:
Tag(s):