dinsdag, 24. februari 2009 - 13:38

Meisje (3) gewond door vuurwerkbom tijdens carnaval

Veghel

Aan het eind van de carnavalsoptocht is zondagmiddag 22 februari een 3-jarig meisje uit Veghel op het Bolkenplein gewond geraakt. Toen een gezin langs een carnavalswagen liep die daar nog stond ontplofte er vermoedelijk een vuurwerkbom die onder de wagen lag. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Door de klap raakte het meisje, dat bij haar moeder op de arm zat, aan haar gezicht gewond. Haar broer wilde nog waarschuwen voor het vuurwerk maar toen ontplofte het al. De familie is met het meisje snel naar het ziekenhuis gereden waar bleek dat het meisje twee wonden aan haar gezicht had.

Nog twee ‘bommen’ onschadelijk gemaakt
De politie is direct een onderzoek gestart. In een urinoir werden nog twee 'bommen' aangetroffen. Deze zijn door de politie in beslag genomen en onschadelijk gemaakt.

Er zijn veel getuigen gehoord en de politie hoopt snel tot de aanhouding over te kunnen gaan van de maker(s) van deze bommen. Mensen die de politie met informatie over de daders behulpzaam kunnen zijn worden dringend verzocht te bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):