zaterdag, 20. juni 2009 - 8:14

Meisje door vrachtwagen overreden

Brunssum

Een 12-jarig meisje uit Brunssum is vrijdagmiddag omstreeks 16.15 uur ernstig gewond geraakt toen ze door een vrachtauto werd overreden in haar woonplaats.Het meisje stak ter hoogte van de rotonde bij de Kennedylaan en de Europalaan met de fiets het zebrapad over, juist op het moment dat een vrachtauto die werd bestuurd door een 42-jarige man uit Heerlen naar rechts afsloeg, de Kennedylaan in. De chauffeur stopte nog om een voetganger over te laten steken. Toen deze de overkant van de straat had bereikt trok de vrachtwagen langzaam op. Juist op dat moment stak het kind per fiets de zebra over en reed tegen de vrachtauto aan en kwam vervolgens ten val. De vrachtwagenchauffeur had het kind helemaal niet gezien en overreed het kind.

Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Maastricht waar het in kritieke toestand werd opgenomen.
De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding.

Ook in Roermond vond vrijdagmiddag een ernstig ongeval plaats tussen een vrachtwagen en een fietsster. Hierbij kwam een vrouw om het leven.
Provincie:
Tag(s):