maandag, 19. januari 2009 - 20:48

Meisje geschept door sneltrein

Diemen

Een sprintje om de trein te halen moet een 19-jarig vrouw met zwaar letsel bekopen. Samen met een vriendin rende zij maandagavond onder de gesloten spoorbomen op de Oud Diemerlaan in Diemen door waarna een van hen gegrepen werd door een voorbij razende trein. Het slachtoffer is met zeer ernstig letsel overgebracht naar een ziekenhuis, haar toestand is kritiek. De vriendin raakte niet gewond maar verkeerd in shock.

Getuigen zagen beide vrouwen onder de slagbomen doorgaan en het volgende moment raasde een intercity voorbij. Een van beide haalde de overkant van het spoor, maar de ander werd geraakt door de trein.

Omstanders verleenden direct eerste hulp en belden 112. Ook een trauma-team kwam ter plaatse om medische assistentie te verlenen. Het slachtoffer is met zeer ernstig letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Voor de getuigen van het ongeval is slachtofferhulp ingeschakeld.

Volgens omwonenden is de overweg zeer gevaarlijk ondanks de recentelijk geplaatst netten onder de slagbomen. "Er moeten eerst nog tien van dit soort ongevallen gebeuren alvorens ze de situatie aanpakken. Het is hier al jaren levensgevaarlijk. De voetgangers springen gewoon over de bomen en steken over, te zot voor woorden gewoon", aldus een getuige en buurtbewoner.
Provincie:
Tag(s):