vrijdag, 4. september 2009 - 18:16

Meisje verzint zedenmisdrijf Anloo

Anloo

Het onderzoek naar het zedenmisdrijf in Anloo is na ruim een week afgerond. De politie heeft vastgesteld dat het misdrijf niet heeft plaatsgevonden. Het 15-jarige meisje dat aangifte heeft gedaan, is tijdens een nader verhoor geconfronteerd met de resultaten van het onderzoek tot dan toe. Nadat het meisje hiermee was geconfronteerd, gaf ze toe dat haar aangifte niet klopte.

De politie heeft ruim een week met ongeveer twaalf tot vijftien mensen continu aan deze zaak gewerkt. Op woensdag 26 augustus jl. deed het meisje de melding bij de politie dat ze in het bosje langs het fietspad tussen Gasteren en Anloo door een onbekende man van de fiets was getrokken. Daarna zou ze op die plek seksueel zijn misbruikt. De dag erop heeft de politie een onderzoeksteam op deze zaak gezet. Er is een uitgebreid sporenonderzoek gedaan, een buurtonderzoek en twee keer een passantenonderzoek. Verder is er een reconstructie gehouden. Nadat het vermeende slachtoffer tijdens haar verhoor toegaf dat de aangifte niet klopte, is het onderzoeksteam ontbonden.

Door de aangifte is er met name in het dorp Anloo de nodige onrust ontstaan, waarbij mensen zich onveilig voelden. Vooral vanwege de vele kinderen die dagelijks van dit fietspad gebruik maken. Medewerkers van het Bureau Jeugdzorg Drenthe hebben via de betrokken scholen de ouders van deze kinderen zoveel mogelijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in dit onderzoek en hebben waar nodig hulp aangeboden.
Provincie:
Tag(s):