dinsdag, 21. april 2009 - 15:58

Melding van gaslucht rond Turfstreek en Klarinet

Soest

Vanmorgen om 8.45 uur heeft de brandweer van Soest een melding ontvangen over een gaslucht die werd geroken in de voortuinen aan de Turfstreek. De brandweer is hierop uitgerukt en heeft direct de hele omgeving onderzocht.

Bij de woningen aan de Turfstreek waar de gaslucht werd geroken zijn metingen verricht en zijn de huizen geventileerd. Rioolputjes zijn nagelopen en de kruipruimtes zijn gecontroleerd. Ook zijn alle auto’s die voor de woningen geparkeerd stonden gecontroleerd en is een caravan die daar gestald stond onderzocht.

De brandweer heeft direct contact opgenomen met Eneco, als beheerder van de gasleidingen, die vervolgens ook ter plaatse onderzoek naar de leidingen gedaan heeft.

Intussen roken ook enkele bewoners van de Klarinet een gaslucht, dus is de brandweer ook daar gaan kijken. Omdat geen oorzaak gevonden kon worden heeft de brandweer nog gecontroleerd bij de Spinet en een deel van de Di Lassostraat. Ook bij het winkelcentrum de Tamboerijn heeft de brandweer onderzoek gedaan, omdat daar werkzaamheden hebben plaatsgevonden.

De brandweer heeft alles grondig onderzocht en heeft geen oorzaak gevonden voor de gaslucht. Inmiddels is de gaslucht ook niet meer te ruiken. Bewoners van het gedeelte van de Turfstreek waar de melding vandaan worden vandaag nog geïnformeerd een brief.
Provincie:
Tag(s):