donderdag, 15. januari 2009 - 16:07

Mensen-smokkelaars gepakt op Schiphol

Schiphol

Het Sluisteam van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft woensdag negen personen aangehouden op de luchthaven Schiphol in verband met mensensmokkel.

Volgens woordvoerder Rob Stenacker donderdag werden er twee smokkelaars en zeven mensen die illegaal werden vervoerd, aangehouden.

Rechercheurs van het sluisteam observeerden op verschillende plaatsen Chinese passagiers die zich ophielden aan Airside van Schiphol. Na een eerste routinecontrole bleken hun paspoorten in orde en konden ze hun reis vervolgen. Bij een volgende controle bleek dat zij inmiddels in het bezit waren van valse paspoorten. De persoon die ze van deze valse paspoorten had voorzien is aangehouden in een hotel op Schiphol.
Op een andere locatie aan Airside werden tijdens een controle ook Chinese passagiers onderkend die op Airside voorzien waren van vals paspoorten door een mensensmokkelaar

De Marechaussee zal verder onderzoek doen naar de mensensmokkel. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het openbaar Ministerie in Haarlem.
Provincie:
Tag(s):