vrijdag, 2. oktober 2009 - 22:15

Meppel geeft scholieren laptop cadeau

Meppel

Jongeren kunnen op school niet zonder computer en internet. Huiswerk wordt gemaakt op de computer. Scholen bieden hun rooster aan via internet en lesmateriaal is digitaal. De Gemeente Meppel geeft huishoudens met een laag inkomen daarom een laptop en een bijdrage voor een internetabonnement. Leerlingen van het voortgezet onderwijs tot 18 jaar kunnen zo altijd aansluiting vinden bij informatie en educatieve activiteiten.

Meppel betaalt de laptops nu uit rijksgeld dat voor de jaren 2009 en 2010 ter beschikking is gesteld. Per huishouden wordt 1 computer beschikbaar gesteld. Binnen een maand na aanvraag wordt de computer met de nodige programma's en de internetverbinding thuis geïnstalleerd. Omdat de laptop op school gebruikt moet worden, zijn een stevige tas en een verzekering in het pakket opgenomen.

"De Gemeente ziet een computer als een basisbehoefte om mee te kunnen doen in de samenleving, zeker voor leerlingen van het onderwijs. Een laag inkomen mag geen reden zijn om niet mee te kunnen doen. Daarom is er in Meppel een uitgebreid pakket aan maatregelen om iedereen de gelegenheid te geven deel te nemen aan activiteiten. Cultuur, sport, informatie, cursussen, ontspanning; weinig geld mag nooit leiden tot uitsluiting van mensen van deze wezenlijke onderdelen van onze gemeenschap", vat Wethouder Scheele van Welzijn zijn programma samen.
Provincie:
Tag(s):