vrijdag, 19. juni 2009 - 21:02

Meppeler Mantelzorgcompliment voor Henk Munsterman

Meppel

Vrijdagmiddag ontving Henk Munsterman tijdens de zomermarkt ‘Meedoen in Meppel’ het eerste Meppeler Mantelzorgcompliment als waardering voor zijn ondersteuning aan zijn hulpbehoevende moeder.

De actie heeft mantelzorgers in Meppel in kaart gebracht. Contactpunt Mantelzorg Meppel gaat nu aan de slag met de hulpvraag van mantelzorgers. Wethouder Ko Scheele en Contactpunt Mantelzorg reikten het compliment symbolisch uit met het omdoen van een mantel.

Het Meppeler Mantelzorgcompliment is een bedrag van €100,00 waarvoor mensen die meer dan acht uur per week onbetaald en langer dan drie maanden voor een naaste zorgen in aanmerking kwamen. Ruim 300 mantelzorgers ontvangen het compliment. Initiatiefnemers van het Meppeler Mantelzorgcompliment zijn Contactpunt Mantelzorg, Stichting Welzijn Meppel Westerveld en de gemeente Meppel. Het Meppeler Mantelzorgcompliment staat los van het landelijke mantelzorgcompliment, geïnitieerd door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

De zomermarkt werd georganiseerd vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet heeft als doel dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig mee kan doen aan de samenleving. Mantelzorg is een van de aandachtsgebieden binnen de Wmo.
Provincie:
Tag(s):