vrijdag, 20. maart 2009 - 21:17

Meppelers zetten zich in voor Make a Difference Day

Meppel

Een aantal Meppelers heeft vrijdag hun handen uit de mouwen gestoken voor Make a Difference Day. Gedurende 1,5 maand konden Meppelers hun wens of aanbod in de wensbomen hangen die door Meppel verspreid stonden, het merendeel hiervan werd vrijdag uitgevoerd. Een paar wensen uitgelicht: op Stad en Esch legde een aantal leerlingen een paar dames in de watten door het haar en nagels te verzorgen en ze te leren sms’en. Wethouder Ko Scheele bracht een bezoek aan mevrouw Verwer, vier leerlingen van de Rechterenschool maakten een paastak voor De Beemd en er werd een tuin opgeknapt. Vorige week heeft de heer Hoekstra zijn ervaringen verteld over de Elfstedentocht aan een klas van OBS De Tolter.

Verspreid door Meppel vond er een aantal activiteiten plaats. Vier leerlingen van de Rechterenschool vervulden de wens van mevrouw Brand: een paastak voor De Beemd. Met veel enthousiasme hebben Chantal, Grietje, Saskia en Wesley een mooie tak gemaakt van verschillende materialen.

Op Stad en Esch werden de zussen Martens en mevrouw Flik in de watten gelegd door leerlingen Paulien, Nienke en Jaroelien van de opleiding Zorg en Welzijn. Zij zetten zich in voor MADD door een haarbehandeling te geven. Het haar van de dames werd in een professionele ruimte zorgvuldig gewassen en in model gebracht.

In de Rozenstraat kreeg mevrouw Nijstad hulp van mevrouw Jagt bij het lenteklaar maken van haar tuin.mIn het kader van het sociale aspect van MADD is wethouder Ko Scheele is op bezoek geweest bij de 82-jarige mevrouw Verwer. MADD staat sterk in verband met de Wmo. Mevrouw Werver kan zelfstandig thuis blijven wonen doordat familieleden optreden als mantelzorger. Wethouder Ko Scheele wil met zijn bezoek de schijnwerpers zetten op vrijwilligerswerk. ‘Het is een essentieel onderdeel van onze samenleving
Provincie:
Tag(s):