donderdag, 19. maart 2009 - 18:52

Meru moet klooster St. Ludwig herstellen

Vlodrop

De Stichting Meru moet het voormalige Sankt Ludwigklooster in de bossen van Vlodrop herstellen op last van een dwangsom. De gemeente Roerdalen start dit nieuwe handhavingstraject nadat minister Plasterk van Cultuur afgelopen najaar besloot het klooster te handhaven als rijksmonument.

Na de uitspraak van de minister ontving de gemeente van diverse partijen
handhavingsverzoeken voor het herstel van het monument. In de vooraankondiging kondigt de gemeente aan handhavend op te zullen treden voor een tweetal zaken. Ten eerste moet de stichting de gevel herstellen die in 2001 ten onrechte gedeeltelijk is gesloopt. Daarnaast moeten voorzieningen worden getroffen aan het gehele monument, gericht op het voorkomen van schade als gevolg van weersinvloeden.

De Maharishi beweging heeft bezwaar aangetekend bij het ministerie tegen de uitspraak van minister Plasterk. De stichting krijgt tot één jaar nadat de uitspraak over de monumentale status onherroepelijk is geworden de tijd. Daarmee heeft de stichting volgens de gemeente ruim voldoende tijd om de herstelwerkzaamheden voor te bereiden.
Provincie:
Tag(s):