vrijdag, 23. oktober 2009 - 21:50

Met de hond op stap

Drouwen

In boswachterij Gieten-Borger komen veel wandelaars met honden. In het gebied leven echter meerdere dieren en die zijn niet altijd gelukkig met de aanwezigheid van uw hond. Om duidelijk te maken met welke omstandigheden u tijdens het bezoek rekening moet houden willen wij u tijdens een wandeling graag het een en ander uitleggen.

Bijna alle dieren die in het bos leven zijn bang voor honden. Dat geldt ook voor honden die niets doen, onder appèl staan en goed luisteren. Loslopende honden dwalen vaak door het bos en komen al gauw in de buurt van andere dieren. Vaak hebben de baasjes dat niet eens in de gaten. Vooral in het broedseizoen geeft dat nogal eens problemen. Denk daarbij aan broedende vogels die schrikken en hun nestgelegenheid verlaten. Ook komt het voor dat een moederree haar pas geboren kalfje verlaat, omdat ze wordt verjaagd door een loslopende hond. Dieren worden ook wel eens het slachtoffer van het verkeer als ze worden opgejaagd.

Tijdens de tocht neemt de boswachter u en uw honden mee op pad. Het is een mooie en gevarieerde tocht door de bossen en langs open terreinen. Onderweg wordt van alles verteld over de natuur en de mogelijkheden die er in boswachterij Gieten Borger zijn om met uw hond te lopen.

De wandeling vindt plaats op zondag 1 november, begint om 11.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De kosten bedragen € 2,50 per hond.
Plaats: Het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.
S.v.p. vooraf aanmelden via tel. 0592-377305 of e-mail: info@hetboomkroonpad.nl.
Provincie:
Tag(s):