dinsdag, 11. augustus 2009 - 10:53

Meteoren minicruise in duisternis op de Eem

Amersfoort

In de avond en nacht van woensdag 12 augustus a.s. schampt de bekendste meteorenzwerm, Perseiden, onze dampkring. Door deze botsing verbranden talloze meteorenstofdeeltjes en ontstaat een maximumactiviteit aan 'vallende sterren'. Bij helder weer zijn er per uur gemiddeld zo'n 60 vallende sterren te zien. Een schitterend gezicht, tenminste voor wie de duisternis buiten de stedelijke gebieden opzoekt.

Om de vallende 'sterrenregen' in de pracht van de donkere nacht te kunnen bewonderen, maakt de toeristische Eemlijn vanuit Amersfoort een nachtelijke minicruise op de Eem. De minicruise vertrekt 's avonds om 23.00 uur vanuit de Eemhaven in Amersfoort.

Kort voor middernacht wordt midden op de Eem aangemeerd, nabij landgoed Coelhorst. De motoren stoppen en het licht van het schip gaat uit. Op het dek kunnen de passagiers in afwachting van de vallende sterren hun zintuigen focussen op de weidsheid van de nacht en de bijzondere geluiden op de rivier. Een gids van Publiekssterrenwacht Schothorst wijst een aantal bekende sterren(beelden) aan en vertelt over het fenomeen 'sterrenregen'. Terugtocht 00.30 uur; retour aankomst in de Eemhaven 01.00 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op www.eemlijn.nl
Provincie:
Tag(s):