vrijdag, 31. juli 2009 - 9:07

'Mi Rowsu' van Damaru en Jan Smit nieuw binnen op nr.1

Amsterdam

Jan Smit en de Surinaamse artiest Damaru brachten vorige week vrijdag het duet van 'Mi Rowsu' uit, ook wel bekend als 'Tuintje In Mijn Hart'. Het duet, waarop Jan Smit voor het eerst in het Surinaams zingt, komt vrijdag nieuw binnen op nummer 1 in de XChart van jongerenzender FunX. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de XChart dat een nummer direct op deze felbegeerde positie binnenkomt.

Dat Jan Smit 'Mi Rowsu' in het Surinaams in zou zingen was een verrassing voor Damaru: "Ik had hem een mail gestuurd waar ik het Sranan gedeelte voor hem had vertaald dus ik dacht dat hij het in het Nederlands zou doen. Maar toen ik het hoorde was het puur Sranan. Zijn uitspraak is helemaal goed." De Surinaamse artiest kondigde afgelopen dinsdag in de ochtendshow FunX Start ook aan dat er nog een clip komt van 'Mi Rowsu' met Jan Smit.

Ook in Suriname slaat de plaat van Damaru en Jan Smit goed aan. Dhr. W. Duttenhofer, directeur van Radio 10 in Suriname: "De single wordt hier heel goed ontvangen. De reacties zijn overweldigend. We hopen dat er snel een videoclip komt waarin we Jan Smit en Damaru kunnen zien". Duttenhofer verklapte dat het nummer met Jan Smit ook in Suriname aanstaande zaterdag de Top 3 behaalt, in de Magic 10 van het station.
Categorie:
Tag(s):