maandag, 2. februari 2009 - 15:55

Micro-financering nu ook landelijk beschikbaar

Den Haag

Dinsdag 3 februari 2009 gaan de websites www.microfinancering.com en www.eigenbaas.nl live. Daarmee wordt de landelijke beschikbaarheid van microfinanciering een feit. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken (EZ) maandag 2 februari bekendgemaakt.

EZ heeft 15 miljoen beschikbaar gesteld voor de kredietverstrekking via Stichting Microkrediet Nederland Qredits. Daarnaast heeft EZ samen met de Nederlandse Vereniging van Banken een bijdrage geleverd voor de exploitatiekosten van de stichting.

Microfinanciering is voornamelijk bedoeld voor mensen met een ondernemingsplan of bestaande onderneming, die coaching of krediet nodig hebben maar moeite hebben die te vinden. Microfinancering voorziet in allebei. Daarmee wordt de kans dat mooie plannen ook leiden tot gezonde bedrijven vergroot.

De overheid kent twee regelingen voor microfinanciering, een lening bij de Stichting Microkrediet Nederland Qredits en een borgstelling door de overheid. Elke regeling wordt in een deel van het land aangeboden, samen hebben ze een landelijke dekking; ondernemers kunnen dus altijd van een van de twee regelingen gebruikmaken. Vooralsnog gaat het om pilots die duren tot 1 januari 2011.
Categorie:
Tag(s):