dinsdag, 13. januari 2009 - 13:17

Middelkoop in mitella ontvangt lichting Rode Baretten

Schaarsbergen

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop heeft dinsdagochtend met een arm in de mitella de nieuwe lichting Rode Baretten, militairen van de Luchtmobiele Brigade, binnengehaald.

Met een mars van 25 kilometer met 35 kilo bepakking sloten vanmorgen in totaal 69 militairen en 6 kaderleden de opleiding af die ze de felbegeerde Rode Baret oplevert.

Vanwege zijn val op het ijs onthaalde de minister de mannen enigszins gehavend in alle vroegte op hun thuisbasis in Schaarsbergen. De Rode Baretten werden bij de poort van de Oranjekazerne onthaald door familie en vrienden. In zijn eerste publieke optreden sinds zijn onfortuinlijke val, waarbij hij onder andere zijn pols brak, begaf minister Van Middelkoop zich tussen de troepen en hun familie om hen een hart onder de riem te steken na de zware opleiding.

Voor soldaten duurt de opleiding zes maanden, voor kaderleden zeven weken. In deze periode zijn zij fysiek en mentaal zwaar op de proef gesteld onder het motto “train hard, fight easy�. De rode baret die ze nu mogen dragen is internationaal het teken van parachutisten- en luchtlandingseenheden. De Luchtmobiele Brigade is een van de belangrijkste leveranciers voor de Battlegroup die momenteel in Uruzgan opereert.
Provincie:
Tag(s):