woensdag, 28. januari 2009 - 19:50

Milieudienst kan vanaf 2010 zelf bekeuren

Groningen

Alle toezichthoudende en handhavende taken in de openbare ruimte zullen worden samengevoegd in een nieuwe afdeling: de vakdirectie stadstoezicht van de Milieudienst. Het nieuwe organisatieonderdeel wordt in 2009 ingericht en kan vanaf 2010 zelf optreden tegen overlast en parkeerovertredingen.

Het Groningse college spreekt de voorkeur uit voor de bestuurlijke strafbeschikking. De gemeente kan met dit nieuwe instrument zelf optreden tegen parkeerovertredingen en veel voorkomende en overlastgevende gedragingen zoals hinderlijk drankgebruik, bekladden en bekrassen, geluidsoverlast en overtredingen van de afvalstoffenwet.

Met de nieuwe werkwijze komt er naast de capaciteit van de politie ruimte om het toezicht in de openbare ruimte te versterken. Er wordt een ‘kwartiermaker’ aangesteld om alles voor te bereiden en in te richten. Zo zal de parkeerpolitie worden overgenomen van de Regiopolitie Groningen. De parkeerpolitie, gemeentelijk toezichthouders en stadswachten werken straks samen onder één gemeentelijke vlag in de gemeentelijke organisatie.
Provincie:
Tag(s):