dinsdag, 10. maart 2009 - 11:53

Militair aangehouden na achtervolging met politie

Op dinsdagochtend 10 maart werd het rijbewijs van een 26-jarige automobilist uit Staphorst ingevorderd. Medewerkers van de politie zagen de auto van de man met zeer hoge snelheid rijden op de Stovonde, richting de JC van Andelweg waar maximaal 50 km per uur is toegestaan.

Omdat de man het stopteken negeerde, werd de auto gevolgd waarbij snelheden van boven de 140 km per uur werden behaald. Bij de rotonde Achthoevenweg reed de bestuurder tegen de verplichte rijrichting in richting de Patrijs om daar vervolgens met gedoofde lichten verder te rijden via verschillende woonerven. Op het Costerland reed de bestuurder zich uiteindelijk klem maar probeerde er te voet alsnog vandoor te gaan. Ook zijn 29-jarige passagier uit Staphorst ging er vandoor.

Beide mannen konden kort erna worden aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies bij de ademanalyse 405 ug/l. Daarnaast werd in de auto een alarmpistool en vuurwerk aangetroffen. Beide mannen werden ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De bestuurder, een beroepsmilitair, zal worden overgedragen aan de marechaussee.
Provincie:
Tag(s):