vrijdag, 3. april 2009 - 15:01

Militair verdacht van stelen voor 250.000 euro aan militaire goederen

Zutphen

De Koninklijke Marechaussee (Kmar) heeft deze week het onderzoek naar een serie diefstallen vanaf militaire locaties afgerond. Dit heeft de Kmar vrijdag laten weten.

Een 29-jarige militair uit Zutphen wordt ervan verdacht de afgelopen 5 jaar radio’s en andere uitrustingsstukken te hebben gestolen. Ook wordt de man verantwoordelijk gehouden voor de diefstal van een militaire terreinwagen.

Heling
Twee mannen van 47 en 64 jaar zijn door de marechausseebrigade Veluwe aangehouden op verdenking van heling van de militaire spullen. De aanhoudingen werden eind januari verricht en het onderzoek is deze week afgerond.

Oirschot en Schaarsbergen
De diefstallen zijn onder andere gepleegd op de landmachtkazernes in Oirschot en Schaarsbergen waarna de gestolen goederen werden doorverkocht aan 2 dumpzaakhouders. De marechaussee stuurt het dossier door naar het Openbaar Ministerie in Arnhem en Zutphen.

250.000 euro waarde
De totale waarde van de gestolen goederen is niet volledig in te schatten, maar de militaire terreinwagen en de radio’s kosten samen alleen al rond de 250.000 euro. Behalve wat kleinere uitrustingsstukken is er van de buit niets meer teruggevonden.
Provincie:
Tag(s):