vrijdag, 10. juli 2009 - 12:54

Militairen aangehouden voor handel in drugs

Arnhem

Drie militairen zijn afgelopen week aangehouden op verdenking van drugsverstrekkingen op de vliegbasis Volkel. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag 10 juli bekendgemaakt.

Vandaag wordt een 28-jarige korporaal van de Koninklijke Luchtmacht voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem op verdenking van handel in harddrugs gedurende ongeveer twee jaar en het kweken van softdrugs.

De Koninklijke Marechaussee heeft hem op 7 juli aangehouden. Bij doorzoekingen op de vliegbasis en op zijn woonadres zijn hard- en softdrugs aangetroffen. Eerder, op 30 juni en 1 juli, heeft de Koninklijke Marechaussee nog twee andere militairen aangehouden op verdenking van handel in harddrugs.

Het betreft een 24-jarige korporaal en een 25-jarige soldaat van de Koninklijke Luchtmacht. Zij zijn na verhoor heengezonden. De drie aangehouden militairen zijn werkzaam op de vliegbasis te Volkel.

De drie mannen worden ervan verdacht vanaf 2007 meerdere malen drugs verstrekt te hebben aan verschillende personen, waaronder ook enkele personen op de vliegbasis.

Na afronding van het onderzoek zal de Koninklijke Marechaussee het dossier naar het OM te Arnhem zenden.
Provincie:
Tag(s):