woensdag, 14. oktober 2009 - 11:18

Militairen oefenen voor de wederopbouw in Flevoland

In de provincie Flevoland is van 19 oktober tot en met 28 oktober de oefening Dutch Devotion. Deze eindoefening vormt de afsluiting van de opleiding Civiel Militaire Samenwerking (CIMIC). De functionarissen die aan Dutch Devotion deelnemen, gaan een functie vervullen in het Provincial Reconstruction Team 9. Zij worden maart 2010 uitgezonden naar Uruzgan om contacten met de lokale en regionale autoriteiten te onderhouden.

De eindoefening heeft als doel de kennis en vaardigheden opgedaan in de CIMIC opleiding toe te passen en te toetsen. Onderdeel van de oefening zijn de gesprekken die worden gevoerd met de Commissaris van de Koningin, Burgemeesters van Lelystad en Dronten, hoofden van de politie Lelystad en Dronten en de directeur van Omroep Flevoland. De jarenlange gesprekservaring van deze bestuurders wordt in de oefening toegepast om cursisten zo realistisch mogelijk te trainen.

Aan de oefening nemen ook reservisten van 1 CIMIC bataljon deel als observer, trainer of als rolspeler. Deze reservisten zijn deskundig als bouwkundige, landbouwdeskundige, bedrijfsconsultant, arts of bestuurskundige. Hun deskundigheid is van groot belang om de teams te coachen en te trainen, en voor te bereiden op hun taak.
Provincie:
Tag(s):