vrijdag, 16. januari 2009 - 8:49

Minder vuurwerk-slachtoffers tijdens jaarwisseling

Groningen

In vergelijking met de voorlaatste jaarwisseling is rond de laatste jaarwisseling het aantal vuurwerkslachtoffers dat is behandeld op een Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) van een ziekenhuis met 31 procent afgenomen. Dit blijkt uit cijfers van Consument en Veiligheid.

De laatste jaarwisseling zijn 790 vuurwerkslachtoffers behandeld op een SEH afdeling van een ziekenhuis tegen 1.100 tijdens de jaarwisseling 2007-2008.
Van de slachtoffers is 14 procent in het ziekenhuis opgenomen voor verdere behandeling. Dit percentage is hoger dan voorgaande jaarwisselingen.

In tegenstelling tot eerdere berichten, is het dodelijk ongeluk in Schijndel niet veroorzaakt door vuurwerk. Dit betekent dat tijdens de laatste jaarwisseling niemand is overleden door vuurwerkletsel.

Van de vuurwerkslachtoffers weet 14 procent zeker dat het letsel is veroorzaakt door toedoen van professioneel vuurwerk. De laatste jaarwisselingen was juist sprake van een stijging van het aantal slachtoffers door illegaal vuurwerk. Bij de voorlaatste jaarwisseling zelfs tot 25 procent.
Provincie:
Tag(s):