dinsdag, 17. maart 2009 - 10:50

Minderjarige veroordeeld voor verkrachting van negenjarig meisje

De rechtbank heeft een 15-jarige jongen uit Leerdam veroordeeld tot jeugddetentie en de maatregel van plaatsing in een inrichting voor jeugdigen voor de verkrachting van een 9-jarig meisje in Asperen. De jongen had het meisje naar het bos gelokt door haar uit te nodigen om naar zijn boomhut te komen kijken waarna hij haar heeft verkracht.

De rechtbank overweegt dat de jongen daarbij enkel gericht is geweest op zijn eigen behoeftebevrediging en heeft op geen enkele wijze rekening gehouden met de gevoelens van het jonge slachtoffer. Hij heeft daarbij op dwingende en agressieve wijze gehandeld.

Dat er geen sprake zou zijn geweest van dwang, maar dat het initiatief van aangeefster gekomen zou zijn zoals door de jongen was aangevoerd, acht de rechtbank niet bewezen. Aangeefster heeft tijdens het afleggen van haar verklaringen gedetailleerd verklaard over de wijze waarop zij naar het bos is gelokt en over de wijze waarop verdachte haar door geweld en bedreiging met geweld heeft gedwongen tot het ondergaan van het seksueel binnendringen.
Provincie:
Tag(s):