dinsdag, 24. februari 2009 - 16:45

Minderjarige zakkenrolsters slaan toe tijdens carnaval

Maastricht

In Zuid-Limburg verloopt de carnavalsviering op enkele incidenten na rustig zegt de politie. Sinds vrijdagavond werden ruim 50 personen aangehouden voor zaken als openbare dronkenschap, openlijke geweldpleging en baldadigheid.

Opmerkelijk was de aanhouding van twee meisjes van 13 en 14 jaar uit Keulen. Ze werden betrapt toen ze verkleed op het Vrijthof in Maastricht bezig waren om andere carnavalsvierders van hun beurs te ontdoen. In Brunssum werd een stomdronken bestuurster van een scootmobiel van de weg gehaald. Haar aanwezigheid op de verkeerde weghelft verklaarde ze door te zeggen dat ze in Engeland was.

In Gennep is zondagmiddag tijdens de optocht een 17-jarige jongen uit Ottersum gewond geraakt. De jongen was door nog onbekende oorzaak van een carnavalswagen gevallen en kwam ongeveer drie meter lager op het wegdek terecht.

De jongen was aanspreekbaar en werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Van de bestuurder werd een alcoholtest afgenomen. Hieruit bleek dat hij nuchter was. Voor hem is slachtofferhulp ingeschakeld omdat hij erg geschrokken was van het voorval.
Provincie:
Tag(s):