maandag, 27. juli 2009 - 11:36

Minister geeft startschot campagne 'Veilig Internetten'

Mensen die veilig internetten, zullen minder snel slachtoffer worden van cybercrime. Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft maandag in Den Haag het startsein gegeven voor de publiekscampagne ‘Veilig Internetten’.

Doel van de campagne is dat mensen op internet bewuster omgaan met hun persoonsgegevens. Cybercriminaliteit komt immers steeds vaker voor en neemt telkens andere vormen aan, waardoor het iedereen kan raken.

De campagne houdt de internetgebruiker een spiegel voor: ben jij je bewust van de gegevens die je over jezelf achterlaat op internet? Via radio- en televisiespots geeft de campagne vijf concrete tips voor dagelijks internetgebruik. Daarnaast maakt de campagne gebruik van de website www.veiliginternetten.nl en van banners op websites van publieke en private campagnepartners.

De Rijksoverheid investeert in veiligheid. In de koepelcampagne ‘Nederland Veilig’ staat het handelingsperspectief van de burger centraal. Wat kan je zelf doen om je eigen en daarmee ook andermans veiligheid te vergroten? De campagne ‘Veilig Internetten’ is de eerste campagne onder het koepelthema.
Categorie:
Tag(s):