donderdag, 23. april 2009 - 8:35

Minister Verhagen brengt bezoek aan Venlo

Venlo

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken brengt op vrijdag 24 april een werkbezoek aan Venlo. Hij spreekt met lokale ondernemers en de voorzitter van de Kamer van Koophandel over de gevolgen van de financiële crisis voor het bedrijfsleven en de kansen voor internationaal ondernemen in de Euregio.

Minister Verhagen begint zijn bezoek met een rondleiding op het bedrijf Solar Glass Scheuten, dat anticipeert op de wereldwijde groei van zonne-energie met een ambitieus programma van innovatie, investeringen en globalisering.

Tijdens de gesprekken met ondernemers gaat de minister in op de steun die Nederlandse ambassades en consulaten aan het midden- en kleinbedrijf kunnen geven bij internationaal zakendoen. Verhagen wordt vergezeld door de Nederlandse consul-generaal in Düsseldorf, De Leeuw.

Minister Verhagen legde vorig jaar een ambtelijk advies naast zich neer om een aantal consulaten in Duitsland te sluiten. Hij wil de consulaten open houden vanwege de grote bijdrage aan de vitaliteit en werkgelegenheid in de Nederlandse grensregio’s.
Provincie:
Tag(s):