zondag, 11. oktober 2009 - 19:43

Mishandelingen van portiers

Groesbeek

In de nacht van zaterdag op zondag zijn portiers van twee horecagelegenheden mishandeld door bezoekers. Een 17-jarige jongen uit Wijchen en twee mannen uit Venlo, 20 en 25 jaar oud, zijn aangehouden. De politie onderzoekt beide zaken.

Rond 2.00 uur kreeg de politie een melding dat een portier van een uitgaansgelegenheid met een bierglas in zijn gezicht was geslagen. Agenten spraken ter plaatse met de eigenaar en werden naar de personeelsruimte gebracht waar de verdachte, een 17-jarige jongen uit Wijchen, zat. Hij had eerder die nacht hard op een raam geslagen. Een portier had daar iets van gezegd waarop de jongen hem met een bierglas in zijn gezicht sloeg.

De portier, een 44-jarige man uit Groesbeek, ging voor behandeling van verwondingen aan zijn lip naar het ziekenhuis. De verdachte werd opgesloten in een cel op het politiebureau in Nijmegen.

De politie doet nader onderzoek naar de toedracht.

Rond 3.30 uur belde een andere horecagelegenheid de politie dat één van hun portiers was mishandeld. Getuigen verklaarden aan agenten dat twee jongens een portier hadden geslagen. De portier, een 24-jarige Nijmegenaar, deed daarvan aangifte bij de agenten en ging vervolgens naar het ziekenhuis om zijn verwondingen na te laten kijken.

Op basis van de aangifte en de getuigeverklaringen werden twee verdachten aangehouden, een 20-jarige en een 25-jarige jongen uit Venlo. De 20-jarige verdachte had zelf ook de nodige blauwe plekken.

Beide verdachten zitten vast op het politiebureau en worden nog gehoord. De politie doet nader onderzoek en zal o.a. nog getuigen horen.
Provincie:
Tag(s):