donderdag, 8. januari 2009 - 11:04

Mishubishi CFE Almeerse Onderneming van het Jaar

Almere

Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe BV is de winnaar geworden van de titel ‘Almeerse Onderneming van het Jaar 2008'. MCFE is een Japans bedrijf met een grote vestiging op bedrijventerrein De Vaart.

De heer H. Shimma, president van MCFE, ontving de prijs uit handen van de wethouder Economische Zaken van Almere, Martine Visser, en bedrijfskring-voorzitter Harold van de Wakker. MCFE ontving onder andere een cheque van € 5.000,--, te besteden aan een maatschappelijk doel in Almere. Shimma heeft al aangekondigd dit bedrag te verdubbelen.

Onderneming van het Jaar is de hoogste onderscheiding voor het bedrijfsleven in Almere. De jury staat onder voorzitterschap van Martine Visser wethouder van Economische Zaken en wordt onder meer gevormd door de directeur van de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) en de voorzitter van VNO/NCW Flevoland.

MCFE, met ruim 650 werknemers in dienst, is een van de grotere werkgevers van Almere. Dit bedrijf bouwt vorkheftrucks en is juist dit jaar begonnen met een uitbreiding van de productiecapaciteit in Almere, terwijl veel bedrijven hun productie overhevelen naar lagelonenlanden. Dat tekent volgens de vakjury van de Ondernemingsprijs dat MCFE in Almere een uitstekend en efficiënt draaiende fabriek heeft.

Daarnaast vond de jury dat de winnaar veel tijd en aandacht investeert in scholing en kwaliteit van de medewerkers. Niet alleen door een eigen bedrijfsschool, maar ook door een actieve rol te spelen in stagemogelijkheden voor scholieren. MCFE sponsort daarnaast verschillende sportactiviteiten binnen Almere.

MCFE-president Shimma meldde in zijn dankwoord bijzonder trots te zijn op deze uitverkiezing. Juist in deze moeilijke economische tijd, waarin overal een terugloop merkbaar is, kan het bedrijf en het personeel deze blijk van erkenning goed gebruiken.
Provincie:
Tag(s):