dinsdag, 3. februari 2009 - 21:06

Mobiele telefoon voor fietsers

Middelburg

Woensdag 4 februari 2009 vindt bij het Waterschap Zeeuwse Eilanden in Middelburg de prijsuitreiking plaats van de fietsverlichtings-campagne 'Losse lampjes mogen ook' van Vaker Veilig Fietsen.

Uit handen van gedeputeerde de heer Poppelaars, mevrouw Brouwer, portefeuillehouder van het Waterschap Zeeuwse Eilanden en de heer Marcusse, teamchef van de verkeerspolitie, ontvangen vijftig goed verlichte fietsers een nieuwe mobiele telefoon.

Eind november 2008 stuurde Vaker Veilig Fietsen voor het derde achtereenvolgende jaar vroeg in de ochtend speciale Overvalteams op pad om fietsers die de juiste verlichting voeren te belonen. In totaal zijn de Overvalteams op 28 verschillende locaties in Zeeland in actie geweest.

Tijdens een 'overval' controleerden ze niet alleen het voor- en achterlicht op de fietsen maar ook of de losse lampjes goed zichtbaar waren. Want die mogen ook vanaf 1 november 2008. Was de verlichting in orde, dan kregen de fietsers een KansLichtkaart met daarop een code. Door deze code in te voeren op de website www.vakerveiligfietsen.nl maakten ze kans op een nieuwe mobiele telefoon.

Opvallend dit jaar was dat bij 90% van de fietsers de verlichting prima in orde was. Iets waar de organisatie zeer tevreden over is. Reden te meer om de prijswinnaars middels een officiële prijsuitreiking te bedanken en te feliciteren. Belangrijke partners van Vaker Veilig Fietsen, zoals het
Waterschap Zeeuwse Eilanden en de politie Zeeland, zijn aanwezig om de prijzen aan de winnaars te overhandigen.

Vaker Veilig fietsen is een samenwerking tussen het Zeeuws coördinatiepunt Fiets van de Provincie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland.
Provincie:
Tag(s):