woensdag, 21. oktober 2009 - 8:59

Moeder brengt zoon naar politie

Rotterdam

Een moeder heeft woensdagochtend haar zoon afgeleverd bij een politiebureau in Rotterdam.

In Opsporing Verzocht toonde de politie dinsdagavond foto's van tien verdachten van de rellen op het fataal verlopen strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland. De moeder herkende haar zoon op de foto's en bracht hem vervolgens naar de politie. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. De jongen is aangehouden. Zijn leeftijd is nog niet vrijgegeven.

Het was de tweede keer dat de politie een serie foto's van relschoppers op tv liet zien. Naar aanleiding daarvan kwamen tot woensdagochtend elf tips binnen.

De foto's stonden al wel op interne politiesites. De beelden worden ook gepubliceerd op de website van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond. Volgens een woordvoerder volgen binnenkort nog meer foto's in opsporingsprogramma's en op de politiewebsite.

Na de eerste publicatie van de foto's in het programma en op de website heeft de politie zeven van de tien getoonde verdachten aangehouden.

De politie heeft tot nog toe 23 vermeende relschoppers aangehouden. Maandag werd een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij meldde zich op het politiebureau. Alle relschoppers worden verdacht van openlijke geweldpleging. De 19-jarige Robby van der Leeden uit Rotterdam kwam bij de rellen door een politiekogel om het leven. Zes andere bezoekers raakten gewond. Ook vijf agenten gelden als verdachten.
Provincie:
Tag(s):