donderdag, 7. mei 2009 - 20:45

Moederdagcadeau vergeten? Aandacht minder belangrijk dan cadeau

Amsterdam

Moeders worden maar al te graag verwend op Moederdag. Zijn vier op de vijf Nederlanders van mening dat aandacht voor moeder die dag belangrijker is dan het cadeau, moeders zelf denken daar heel anders over: een op de drie (36%) is teleurgesteld als ze geen presentje ontvangt. Toch vergeten veel Nederlanders (20%) wel eens een cadeautje mee te brengen. Vooral mannen maken zich hieraan schuldig (25%).

Moeders vinden Moederdag veel belangrijker dan ze toegeven, zegt 54% van de Nederlanders. Je maakt dan ook geen goede sier als je deze dag compleet vergeet (80%). Toch gebeurt dat af en toe (een op de tien).

Meer dan de helft van de Nederlanders weet de exacte datum van Moederdag niet te noemen. Toch vinden ze het belangrijk om aandacht aan deze dag te besteden (65%). Om te voorkomen dat ze het vergeten, vertrouwt een op de vijf (21%) op zijn of haar partner. En 25% wordt aan deze dag herinnerd door gesprekken op de werkvloer.

De traditie (42%) en gezelligheid (41%) maken van Moederdag een feest. Maar er zijn ook nadelen: zo zijn moeders juist veel drukker dan normaal, zegt 34% van de Nederlanders. Ook het commerciële tintje (78%) en het ‘verplichte gevoel’ (48%) leiden tot irritaties.

Aan welke speciale dagen besteden Nederlanders de meeste aandacht?
1. Verjaardag van nabij familielid (89%)
2. Verjaardag van goede vriend(in) (82%)
3. Moederdag (65%)

En wat zijn de grootste ergernissen omtrent Moederdag?
1. Te commercieel (78%)
2. Stijgende bloemenprijzen (51%)
3. Verplichting (48%)
Categorie:
Tag(s):