donderdag, 29. januari 2009 - 15:03

Mogelijk banen op de tocht Martinair

Amsterdam

Een vlootreductie en daarmee mogelijk banenreductie hangt in de lucht bij Martinair. De luchtvaartonderneming opende daarmee de cao-onderhandelingen donderdagochtend 29 januari. CNV Burgerluchtvaart wil zich maximaal inspannen om de pijn bij de mensen van Martinair te verzachten.

'Maar als de maatschappij meldt dat er vier kisten uit de vliegdienst worden gehaald dan doet dat op heel veel plaatsen pijn. En de speelruimte om die pijn te verzachten is helaas vanwege de crisis zeer beperkt', stelt bestuurder Edwin Vaessen van CNV Burgerluchtvaart.

Martinair kwam vandaag met het nieuws van de mogelijke banenreductie, als gevolg van de crisis. Vaessen: 'Als je vier kisten uit je vluchtschema schrapt, dan zitten daar sowieso al zo'n tientallen abeidsplaatsen aan vast. In de lucht en op de grond. Dan moet je alle zeilen bij zetten om die mensen aan het werk te houden, binnen of buiten Martinair.
We zullen daarvoor op korte termijn in gesprek gaan met Martinair om bruikbare scenario's uit te dokteren. Natuurlijk wil mijn bond daarbij gedwongen ontslagen zien te voorkomen. Maar eerst moet duidelijk worden welke mogelijkheden daarvoor aanwezig zijn.'
Provincie:
Tag(s):