vrijdag, 6. februari 2009 - 22:53

Mogelijk overval op juwelier verijdeld

Rotterdam

De politie van district Rotterdam-West stelde donderdagmiddag, om ongeveer twee uur een onderzoek in naar twee verdachte personen die zich ophielden in de buurt van een juwelier op de 1e Middellandstraat. In het kader van de bestrijding van overvallen werden onder andere politiemensen in burger en een politie-helicopter ingezet.

De twee, 31- en 27 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aangetroffen op de 1e Middellandstraat en aangehouden. Bij één van hen werd een imitatievuurwapen aangetroffen. Naar aanleiding van verklaringen werd in de buurt verder gezocht naar een derde verdachte. Die werd in de nabijheid van de 1e Middellandstraat aangetroffen in een auto. Deze man, 28 jaar en ook zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden door middel van de procedure Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten.

De politie heeft direct een nader onderzoek ingesteld een daaruit bleek dat de drie zich eerder die dag bij diverse juweliers in Rotterdam verdacht hadden opgehouden en gedragen. De politie onderzoekt of het drietal in verband gebracht kan worden met overvallen die eerder gepleegd zijn.
Provincie:
Tag(s):