zondag, 4. januari 2009 - 2:36

Monumentaal pand compleet verloren door brand

Boxmeer

Zaterdagavond is de bovenetage van een groot monumentaal pand aan de Steenstraat in Boxmeer compleet uitgebrand. Het betreft een herenhuis dat verdeeld is in appartementen en in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw dienst deed als gemeentehuis van Boxmeer. Het pand zelf dateert van halverwege de jaren dertig.

De bewoners van het pand waren aanwezig toen de brand rond 19.00 uur uitbrak maar konden op tijd naar buiten komen. Brandweercommandant Ed Harmsen beschouwt het pand als verloren. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

"Vermoedens bestaan dat er op de bovenste verdieping een ongeluk is gebeurd. Het dak stond als eerste in brand. Brandweermannen die naar binnen gingen kwamen al snel weer naar buiten omdat het te heet was binnen. Daardoor zijn we van buitenaf gaan blusssen in plaats van binnenuit", aldus brandweercommandant Ed Harmsen.

Burgemeester Karel van Soest van Boxmeer spreekt van een beeldbepalend gebouw voor Boxmeer. Het was één van de oudere panden van het dorp. In Boxmeer is al enige tijd discussie over de eventuele sloop van het pand. Het pand moet als verloren worden beschouwd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):