vrijdag, 25. september 2009 - 22:28

Mooi Wark op zijn Duits tijdens Siepel Festival

Het begon als grap en had eigenlijk geheim gehouden moeten worden tot het Siepel Festival op 2 oktober in Schoonoord, maar inmiddels is het op verschillende websites uitgelekt: De mysterieuze Duitse band Schöne Arbeit is beter bekend als Mooi Wark uit Drenthe!

De oplettende kijker had het kunnen weten, want op de foto is enige gelijkenis te zien. Toch bleken veel mensen niet te weten dat Schöne Arbeit en Mooi Wark dezelfde band zijn. “Het idee kwam toen we besloten om een Duitse bieravond te organiseren” vertelt bassist William Bossong. “Daarvoor hebben we de bekende band Palemiger Spatzen naar Schoonoord gehaald, maar we wilden ook zelf graag spelen tijdens dit Drentse Oktoberfeest. Natuurlijk in stijl, dus in Duitse kleding en met Duitse accenten in de muziek. Om het wat geheimzinnig te houden verzonnen we de naam Schöne Arbeit!” Inmiddels gonst het van de geruchten, dus heeft de band besloten om open kaart te spelen. “We merken ook dat er mensen zijn die 2 oktober niet naar het Siepel Festival gaan omdat wij er met Mooi Wark niet spelen” merkt Bossong op. “Dat is dus niet terecht, want wij spelen wel degelijk, alleen op een ietwat andere wijze!” .

De Palemiger Spatzen hebben hun sporen in de muziek al lang verdiend en staan garant voor het motto “Heut ist wieder der Teufel loss!” Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een groot populair meerkoppig volksümlich bandje, met drie Top 100 noteringen in Nederland en vele radio en TV optredens in binnen- en buitenland.

Het eerste Siepel Festival wordt gehouden op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober in Schoonoord en wordt een gezellig evenement voor elk wat wils en voor jong en oud. Bezoekers kunnen gratis kamperen op de speciaal ingerichte camping naast het festivalterrein, zodat ze niets hoeven te missen. Naast de Duitse bieravond op 2 oktober wordt er op de zaterdag afgetrapt met een speciaal Mooi Wark kinderconcert, met daarnaast extra attracties, waaronder een springkussen, airbrush-tattoo en een echte kinderdraaimolen. Er is ook gratis ranja. Met 1600 bezoekers is de kindershow inmiddels volledig uitverkocht!

Op de zaterdagavond is het de beurt aan de boerenrock. In totaal zullen 4 bands hun opwachting maken, waaronder 2 beroemde bands uit Brabant. Zowel WC Experience als BZB (Band Zonder Banaan) zullen een optreden verzorgen en zorgen dus voor de perfecte opwarming. De mannen van de rock & lolband WC Experience is niet snel iets te gek. Van hoempa tot wals, van accordeonstamper tot scheurende gitaarrock, de heren weten het publiek van de eerste tot en met de laatste seconde te boeien met nummers als “Maag ik hier rooke?!” en “Pannekoeksong”.

De BZB heeft als zevenkoppige dwaze band al vele mensen versteld doen staan en stond al eens op Pinkpop, Lowlands en Parkpop. Met een mix van allerlei muziekstijlen wordt de tent omgetoverd in een groot feest, voorzien van veel theater en absurditeiten. Daarnaast zal de Achterhoekse dialectrock formatie De Opa’s ten tenele verschijnen met hun onvervalste rollator-rock. Samen zijn ze driehonderd jaar jong, hebben tweehonderd jaar ervaring in het muziekmetier, bespelen meer dan dertig instrumenten en hebben vijftien hits op hun naam staan, waarvan zeven met goud bekroond.

Uiteraard zullen de inmiddels landelijk bekende rockers van Mooi Wark zelf het festival afsluiten met een knallende liveshow! Binnenkort verschijnt de nieuwe single “Warkende helden” afkomstig van het meeste recente album Rock en Rodzooi, waarop ook de vorige hitsingle “Tepels liegen niet” staat.

Voor de vrijdagavond en de zaterdagavond zijn nog kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij alle filialen van Music Store, de CD-Hal Ruinen en Cafe De Oude Reus te Schoonoord. De online voorverkoop stopt op maandag 28 september. Er zal tevens een dagkassa aanwezig zijn op het festival.
Provincie:
Tag(s):