zondag, 1. maart 2009 - 11:00

Motoragent schiet op auto na te zijn aangereden

Haarlem

De politie heeft zaterdag 28 februari een 37-jarige Haarlemmer aangehouden voor het twee keer inrijden op politiemensen. Om te proberen om de man, die wegvluchtte nadat hij voor de tweede keer op een motoragent was ingereden, tot stilstand te brengen, heeft de motoragent op de wegrijdende auto geschoten. Dit heeft de politie zondag 1 maart bekendgemaakt.

Politiemensen hielden rond 01.45 uur een alcoholcontrole op de Prins Bernhardlaan. De bestuurder van een Mercedes negeerde een stopteken en reed daarbij in op een politieman. Die wist de auto te ontwijken maar de automobilist ging er vandoor.

De auto werd even later gezien door een motoragent. Toen de motoragent bij de auto in de buurt kwam gaf de bestuurder gas en reed de agent aan. Die kwam daardoor ten val.

Politie schiet op auto
De agent heeft met zijn vuurwapen één maal op de wegrijdende auto geschoten. Hij heeft daarbij de auto geraakt. De bestuurder van de auto is doorgereden. Door politiemensen is naar de auto en de bestuurder gezocht. De auto werd aangetroffen in de Fien de la Marstraat.

Even later werd een man aangetroffen op de De Bazellaan die mogelijk de bestuurder was. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol en is aangehouden en ingesloten. De auto is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de gang van zaken. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):