vrijdag, 30. januari 2009 - 18:00

MRSA-bacterie in Emmer Ziekenhuis

Emmen

Momenteel wordt in het Scheper Ziekenhuis Emmen een patiënt verpleegd die de MRSA-bacterie bij zich draagt. In verband daarmee zijn de medewerkers van betrokken afdeling inmiddels getest op MRSA. De uitslag van dit onderzoek laat nog een paar dagen op zich wachten. Hoewel zeer onwaarschijnlijk bestaat er een kleine kans op verspreiding binnen de afdeling. Om deze reden worden uit voorzorg zeer strenge maatregelen getroffen om verdere verspreiding van de MRSA-bacterie tegen te gaan.

Deze maatregelen houden in het kort in: zolang de uitslagen van de testen nog niet bekend zijn, mogen medewerkers van de betrokken afdeling niet worden ingezet op andere afdelingen en omgekeerd; zolang de uitslagen van de testen nog niet bekend zijn, mogen geen nieuwe patiënten op betrokken afdeling worden opgenomen; patiënten mogen van de betrokken afdeling niet worden overgeplaatst naar andere afdelingen; bezoek mag na bezoek aan betrokken afdeling geen andere afdelingen in het ziekenhuis bezoeken.

In verband met bovenstaande is op de betrokken afdeling een absolute opnamestop ingesteld. Patiënten van die afdeling worden niet overgeplaatst. De betreffende patiënt wordt geïsoleerd verpleegd. Alle medewerkers die intensief contact hebben gehad met de patiënt zijn inmiddels geïnformeerd en worden onderzocht op dragerschap.

"In verband met het feit dat we geen nieuwe patiënten op de afdeling waar MRSA is geconstateerd kunnen opnemen, hebben we besloten naast de beddencentrale ook de naastgelegen ruimte in gebruik te nemen als tijdelijke noodvoorziening. In eerste instantie zal deze ruimte vanaf a.s. maandag gebruikt gaan worden voor de dagverpleging. De huidige dagverpleging kan daardoor als 'gewone' verpleegafdeling worden gebruikt" aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):