woensdag, 4. februari 2009 - 21:22

Multifunctioneel centrum Tiendeveen aan Molenweg

Hoogeveen

Het college van Hoogeveen heeft woensdag besloten de voorbereiding te starten voor een multifunctioneel centrum (mfc) aan de Molenweg in Tiendeveen. De plek, waar nu dorpshuis De Eiken is gevestigd, kwam als beste uit het locatie-onderzoek van de gemeente in samenwerking met Tiendeveen. De inwoners van Tiendeveen hebben vanaf het begin een voorkeur voor deze plek. In januari 2008 koerste het college van B&W op een andere locatie, namelijk bij de huidige voetbalkantine.

Als basis voor de uitwerking geldt een budget van € 2,75 miljoen. Eventueel extra geld dat nodig is voor de investering, moet uit andere bronnen komen.

Bé IJmker, voorzitter van de initiatiefgroep Dorpssmederij Tiendeveen: "Wij waren vanaf het begin al overtuigd dat we als dorp een goede keuze hadden gemaakt. Uit het locatie-onderzoek is dat dan ook gebleken. Na een vertraging van een jaar kunnen we eindelijk weer verder met het realiseren van de plannen. De uitdaging ligt nu niet meer in 'waar' maar spits zich toe op 'wat, wanneer en hoe'! We zijn tevreden met het besluit van het college, maar zijn pas blij als we ons dorpgenoten kunnen vertellen wanneer alles gerealiseerd wordt. Hoogeveen met een hoofdletter H. De H staat met beide benen stevig op de grond, gelukkig heeft de wat wankele T van Tiendeveen nu steun gekregen bij deze H."

"De locatie aan de Molenweg draagt het meest bij aan de leefbaarheid in Tiendeveen," zegt wethouder Betty Poutsma. "Zowel qua stedebouwkundige kwaliteit en verkeersveiligheid als qua huisvestingsbeleid. Ik heb Tiendeveen leren kennen als zeer enthousiast, betrokken en voortvarend, bijna niet bij te benen. De gemeente is ook enthousiast, maar wel met een realistische verwachting. Want het mfc staat er nog niet, er is nog veel werk te verzetten."

De komende periode worden de gegevens die tot dusver zijn verzameld, verder uitgewerkt naar een bestek voor het gebouw. Ook gaan de Tiendeveners om de tafel met de gemeente over de start van de procedure om tot woningbouw te komen, en over de vernieuwing van de de voetbalvoorzieningen. De vervolgstap vindt plaats volgens de aanpak van De Smederijen.
Provincie:
Tag(s):