zaterdag, 11. juli 2009 - 21:37

Munitieonderzoek Singelgracht weer opgepakt

Zwolle

Maandag 13 juli 2009 aan het eind van de ochtend gaan duikers met metaaldetectoren op zoek naar wapens en munitie in de Singelgracht bij de Schoenkuipenbrug die over de Singelgracht/Almeloos Kanaal ligt. Dit heeft de gemeente Zwolle laten weten.

De brug is tijdens werkzaamheden afgesloten voor het fietsers en voetgangers. Met borden wordt verwezen naar een alternatieve route. Tijdens de werkzaamheden is ook de doorvaart voor het waterverkeer gestremd. Het onderzoek neemt ongeveer drie dagen in beslag.

De Schoenkuipenbrug wordt pas afgesloten als de Menistenbrug weer gebruikt kan worden. Deze brug staat maandagmorgen tussen 9.00 en 11.00 uur open als een schip verplaatst wordt van de nieuwe Vecht naar het Almeloos kanaal.

Elf spots
Bij de Schoenkuipenbrug is tijdens het baggeren een wapen gevonden. Na onderzoek zijn tenminste elf spots geconstateerd waar metaalachtige materiaal in de bodem ligt. Dat kan munitie zijn, maar ook voorwerpen van metaal zoals fietsen.

Duikers onderzoeken of er daadwerkelijk munitie of wapens op deze locaties liggen. Als er munitie ligt, wordt dit door de duikers verwijderd en in een speciale, beveiligde container opgeslagen. De gevonden wapens en/of munitie wordt overgedragen aan de Explosieve opruimingsdienst voor vernietiging.

Gewonde duiker
Het munitieonderzoek bij de Schoenkuipenbrug start later dan gepland. Eén van de duikers is tijdens het munitieonderzoek in de gracht bij de Potgiersingel gewond geraakt aan zijn hand. Hij schampte onder water een scherp voorwerp. Inmiddels is de wond in goede conditie en mag hij weer duiken.
Provincie:
Tag(s):