maandag, 16. februari 2009 - 11:07

MuZEEum wordt participant van Zeeland Cruise Port

Vlissingen

Het muZEEum in Vlissingen is volwaardig participant in de Stichting Zeeland Cruise Port geworden. Dit betekent dat het muZEEum meewerkt aan het versterken van het toeristische product Vlissingen en Zeeland.

Het muZEEum en Zeeland Cruise Port hebben hun handen ineen geslagen op meerdere vlakken. Hierbij valt te denken aan het gezamenlijk opzetten van diverse events en het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe toeristische producten. Het muZEEum kan bijvoorbeeld een concrete bijdrage leveren aan het versterken van de route vanaf de cruiseschepen naar de binnenstad van Vlissingen.

De samenwerking tussen het muZEEum, de gemeente Vlissingen en Zeeland Cruise Port zal de toeristische en culturele dynamiek in de stad ten goede komen.

De spanwijdte van het resultaat van de inspanningen zal groter zijn dan alleen Vlissingen en Zeeland. Binnenkort reist een delegatie van Zeeland Cruise Port af naar Miami waar de Cruise Shipping Convention Miami plaatsvindt. Op deze beurs zijn de grootste en belangrijkste rederijen ter wereld aanwezig. Het muZEEum en Vlissingen Cruise Port zijn aan het bekijken hoe de relatie tussen de VS en Zeeland hier onder de aandacht gebracht kan worden.

Het jaar 2009 staat immers in het teken van het feit dat Henry Hudson 400 jaar geleden in opdracht van de VOC voet aan wal zette op Manhattan, waarna Nieuw Amsterdam (New York) werd gesticht. In het muZEEum zullen dit jaar verschillende tentoonstellingen en activiteiten in dit kader plaatsvinden.

Op 8 mei meert het eerste zeecruisschip, de MS Amadea, in Vlissingen aan. Deze dag is daarom omgedoopt tot UIT(Z)WAAIDAG. Zeeland Cruise Port organiseert dan samen met o. a. het muZEEum tal van activiteiten, waarbij ook een knipoog naar de Olau Line wordt gegeven
Provincie:
Tag(s):