donderdag, 28. mei 2009 - 8:26

N50 nacht van 10 op 11 juni afgesloten

In verband met werkzaamheden aan de Hanzelijn is de N50 in beide richtingen tussen Knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Kampen Zuid vanaf woensdag 10 juni, 22:00 uur tot donderdag 11 juni 05:00 uur afgesloten.

Tegelijkertijd is op Knooppunt Hattemerbroek de verbindingsboog van de A28 vanuit Zwolle richting de A50 Apeldoorn afgesloten. Voor het verkeer wordt in beide richtingen een omleiding ingesteld via de A50/A28 (Knooppunt Hattemerbroek), de A28 (aansluiting Wezep, 17) en de Kamperstraatweg (N763).

Op de N50 worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd ten behoeve van de afbouw van het verlengde viaduct Burg. Hardenbergweg over de N50 en de Hanzelijn. Op de A28 worden ter hoogte van Knooppunt Hattemerbroek de verschillende tijdelijke verkeersmaatregelen verwijderd. Deze zijn overbodig geworden nu het nieuwe spoorviaduct over de A28 gereed is. Om alle werkzaamheden snel en veilig te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk de N50 en A28 nogmaals (deels) af te sluiten voor het wegverkeer. De werkzaamheden aan de N50 als gevolg van de Hanzelijn zijn naar verwachting begin 2010 afgerond.

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.
Provincie:
Tag(s):