donderdag, 21. mei 2009 - 17:21

NAC vernedert Feyenoord in De Kuip

(Elfvoetbal) NAC Breda heeft donderdagmiddag op hardhandige wijze een einde gemaakt aan de Europese droom van Feyenoord. De ploeg uit Breda was met maar liefst 4-0 te sterk in De Kuip, het voor de Brabanders normaal gesproken zo gevreesde bastion, en plaatste zich zo voor de finale van de play-offs.

Feyenoord begon met volle overtuiging aan het duel, wat het gezien de 3-2 nederlaag in de heenwedstrijd afgelopen weekend ook verplicht was. Ondanks een prima kans voor Jon Dahl Tomasson in de beginfase, Jelle ten Rouwelaar keerde de inzet van de Deen, leverde het lichte overwicht van de Rotterdammers verder geen noemenswaardige momenten op.

NAC sloeg bij de eerste de beste kans echter meteen toe. Een vrije trap van Donny Gorter werd door Tyrone Loran op doel gekopt. Henk Timmer kon in eerste instantie nog redding brengen, maar zag Rob Penders de rebound binnenschieten.

In het tweede bedrijf deed Feyenoord er alles aan om terug in de wedstrijd te komen, maar dat werkte alleen maar averechts. Martijn Reuser profiteerde in de 53e minuut van een fout in de Feyenoord-defensie. De wedstrijd was daarmee al zo goed als beslist.

Toch kon NAC het niet laten extra zout in de wonden van de Rotterdammers te strooien. Kees Kwakman (83e) en Joonas Kolkka (87e) maakten er in de laatste minuten nog 0-4 van.

Op 28 en 31 mei gaan FC Groningen en NAC Breda uitmaken wie zich plaatst voor de tweede voorronde van de Europa League. Voor Feyenoord rest niets anders dan weer een Europeesloos seizoen.
Categorie:
Tag(s):