dinsdag, 19. mei 2009 - 19:16

Nacht van de Fooi op zaterdag 23 mei

Amsterdam

Zaterdag 23 mei wordt in Groningen, Amsterdam, Delft, Utrecht, Rotterdam, Breda, Nijmegen, Enschede en Leeuwarden de Nacht van de Fooi gehouden. Met als motto 'Keep the Change, Change the World'. Op die dag kan iedereen in deze steden stappen voor een betere wereld. Alle fooi die dan aan de deelnemende horeca wordt gegeven gaat rechtstreeks naar een kleinschalig project.

De landelijke opening zal plaatsvinden in Amsterdam in café-restaurant Stanislavsky aan het Leidseplein. Hier zal o.a. singer/songwriter Rick Treffers Nederlandse liederen ten gehore brengen.

In Leeuwarden wordt de Nacht voor de eerste keer georganiseerd en met exotische muziek gevierd. De opening wordt spectaculair verzorgd met het slagwerk van Afslag Sneek.

Dit jaar is ook weer aan de sportliefhebbers gedacht en zullen in Rotterdam diverse voetbalartikelen van SBV Excelsior worden geveild. In Delft staat een groot Caribisch feest op het programma en kunnen tegen betaling van een fooi favoriete nummers worden aangevraagd. De Nacht eindigt in Bollywood-stijl met o.a. dj Safri en Uncle Sem.

Groningen swingt 's middags mee met de drumband door de stad en gaat 's avonds los op de muziek van verschillende bandjes en dj's. Ook kan er een echte Nacht van de Fooi-cocktail worden gedronken tijdens het feest dat tot in de late uurtjes duurt.

Op 23 mei om 9.00 's ochtends gaat de Nacht officieel van start. Vanaf dat tijdstip gaan alle fooien die gegeven worden naar het project dat door de horecagelegenheid is uitgekozen. Speciale drankjes, thema-avonden en optredens, geven een extra impuls aan deze zaterdag en geven reden genoeg om te genieten en een extra duit in het zakje te doen.
Categorie:
Tag(s):