donderdag, 1. oktober 2009 - 21:13

Nachtbussen op zoek naar meer reizigers

Regio

Sinds begin september rijden zes nieuwe Nachtbuslijnen door Groningen en Drenthe. Deze Nachtbuslijnen kunnen blijven rijden als voldoende reizigers meereizen om de kosten van deze Nachtbuslijnen te dekken. Op dit moment maken van een aantal Nachtbuslijnen echter nog te weinig reizigers gebruik om ze ook na medio december te kunnen laten rijden. Nachtbus Groningen — Assen en Groningen — Annen succesvol

De zaterdagse Nachtbussen tussen Groningen en Assen (Nachtbus 419) en Groningen via Haren en Zuidlaren naar Annen (Nachtbus 418) trekken voldoende reizigers. Beide lijnen zullen dan ook vanaf medio december zeker blijven rijden. Wel zal de Nachtbus van Groningen naar Annen vanaf dat moment ook door het centrum van Haren gaan rijden.

Voor de volgende Nachtbuslijnen zijn nog meer reizigers nodig om deze te kunnen blijven rijden: Nachtbus Groningen — Assen (419) tijdens zowel de donderdag- als vrijdagnacht 50 reizigers. Nachtbus Groningen — Hoogezand (401) nog 80 reizigers. Nachtbus Groningen — Marum — Drachten (404) nog 130 reizigers. Nachtbus Groningen — Eelde — Vries (452) nog 100 reizigers.

Eind oktober neemt het OV-bureau een besluit over deze Nachtbussen. De kosten van de Nachtbus Stadskanaal worden nu ook voor 30% gedekt uit de reizigersinkomsten. Gezamenlijk met de gemeente en horeca besluiten wij eind oktober op basis van de meest actuele gegevens wat het vervolg van deze Nachtbuslijnen vanaf medio december zal zijn.

Om eind oktober een goed besluit te kunnen nemen over het vervolg van de Nachtbussen wil het OV-bureau graag van reizigers weten waarom zij wel of niet gebruik maken van de Nachtbus. Ervaringen en ideeën ontvangt het OV-bureau graag op nachtbusgroningen.hyves.nl.
Provincie:
Tag(s):