woensdag, 27. mei 2009 - 9:35

Nationale en internationale top bij Outdoor Gelderland

De Steeg

De nationale top bij de dressuur en een aantal internationale toppers bij het springen. De deelnemers aan Outdoor Gelderland volgende week in De Steeg, zijn nagenoeg allemaal bekend en de organisatie wrijft zich tevreden in de handen.

“Het ziet er goed uit�, zegt Nataly van Eykel, die bij organisator EQ International uit Amsterdam is belast met de inschrijvingen. “We zijn heel blij met het NK Dressuur en bij het springen hebben we ondanks de concurrentie van het Super League-concours in Sankt Gallen (van 29 mei t/m 1 juni, red.) een flink aantal ruiters uit de top 20 van de wereld. Ook in de breedte is de belangstelling voor Outdoor groot. Op de wachtlijst staan de namen van meer dan 50 ruiters.�

De rubrieken voor de Nederlandse kampioenschappen dressuur in alle categorieën puilen uit en die bij de senioren bevat de namen van vrijwel alle Nederlandse toppers. Van Anky van Grunsven met IPS Salinero tot Hans Peter Minderhoud met Exquis Nadine en Exquis Escapado, en van Jeanette Haazen met Nartan 3 tot Marlies van Baalen met BMC O’jay en BMC Phoebe. Ook Edward Gal start met twee paarden, waaronder ‘coming star’ Moorlands Totilas.

Ook bij het springen is een groot deel van de nationale top van de partij. Op de deelnemerslijst staan onder meer de namen van Gerco Schröder, Gert-Jan Bruggink, Peter Geerink, Eric van der Vleuten en nationaal kampioen Jeroen Dubbeldam. De buitenlandse concurrentie is groot met ruiters als Edwina Alexander uit Australië (nummer 4 van de wereldranglijst), Daniel Deusser uit Duitsland en Gianni Govoni uit Italië. Ook de Engelsen komen met een sterk team met onder anderen Michael Whitaker, Tim Gredley, William Funnell en Geoff Billington. Laatstgenoemde won afgelopen weekend nog de Derby van Eindhoven.

Outdoor Gelderland wordt gehouden van woensdag 3 t/m zondag 7 juni op landgoed Middachten in De Steeg. Het sterke deelnemers veld is mede een gevolg van het feit dat Outdoor dit jaar voor het eerst een CSI4*-concours is. Vorig jaar moest nog met een ster minder genoegen worden genomen.

De nieuwe status heeft onder meer gevolgen voor het prijzengeld, dat met 45.000 euro is verhoogd tot 245.000 euro. Spekkoper is de winnaar van de Grote Prijs op zondagmiddag (springen), die 30.000 euro opstrijkt. In totaal is deze rubriek gedoteerd met 100.000 euro aan prijzengeld.

Outdoor Gelderland wordt opnieuw gecombineerd met de Kasteelfair Middachten. De verwachting is dat meer dan 30.000 bezoekers naar De Steeg komen.
Provincie:
Tag(s):