woensdag, 29. juli 2009 - 22:37

Nationale Tuinvlindertelling op 1 en 2 augustus 2009

Amsterdam

Op 1 en 2 augustus zal overal in Nederland en België door duizenden gezinnen gespeurd worden naar vlinders in de tuin. In België al voor de derde maal, in Nederland dit jaar voor het eerst. Alle waarnemingen kunnen worden doorgegeven op www.vlindermee.nl (of vlindermee.be).

Meedoen is heel makkelijk: tijdens het telweekend op 1 en 2 augustus tel je de vlinders in je eigen tuin. Het maakt niet uit of je de vlinders op een bloem hebt gezien of fladderend door de lucht. Belangrijk is wel dat je niet twee keer dezelfde vlinder telt.

Het jaar 2009 lijkt tot dusver een redelijk goed jaar te zijn voor onze vlinders. Maar om dit met cijfers te kunnen staven, zijn tellingen noodzakelijk.

Iedereen ziet wel eens vlinders in de tuin. Door de vlinders in je tuin te tellen, kan je meten hoe het met de natuur in je omgeving is gesteld. Die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op milieufactoren en klimaatverandering en zijn daarmee een goede graadmeter voor de kwaliteit van ons leefmilieu.
Categorie:
Tag(s):